BÖCKER
Böcker av Jan Hedh
Jan Hedh är författare till ett flertal böcker om bland annat desserter, choklad och bröd. Han har fått Allt om Mat:s Gyllene gaffel för att han ‘med skicklighet, engagemang och generositet sprider sina kunskaper både bland njutningslystna konsumenter och den nya generationen sockerbagare’.
Ni finner alla böcker författade av Jan Hedh på Bokus, beställ här
Den tekniske kocken och 7 riktiga kockar – Den tekniske kocken förklarar kockelitens bästa recept och tricks
– av Per-Olof Hegg, Jan Hedh, Anders Vendel, Martin Hansen, Thomas Drejing
Åkerbär
– av Martin Ragnar, Paulina Rytkönen, Jan Hedh
Julens söta – av Jan Hedh
Glimmande jul med tid att träffa nära och kära i stora och små kalas.
Sveriges älskade konditor- och bagarmästare Jan Hedh bjuder in oss till sin jul och delar med sig av sina bästa hemlagade recept.
Här finns pepparkakor av alla slag, saffransbröd till adventskaffet, eleganta praliner som du kan göra själv, julaftons alla godsaker och småkakor, det fulländade gottebordet och eleganta efterrätter till årets nyårsfinal. Allt i en underbart fin form och med vackra bilder!
Mästarnas menyer – av Jan Hedh & Leif Mannerström
”Inget gott är mig främmande”, säger Leif Mannerström.
”Det ska vara sött att leva”, säger Jan Hedh.
Jan Hedh är Sveriges främste konditor- och bagarmästare. Leif Mannerström är kockarnas kock. I Mästarnas menyer samarbetar de två för första gången i bokform!
Recepten presenteras i menyform. Varje meny är ett kapitel där det berättas om menyns ursprung, till exempel matsalen på Svenska Amerikalinjens fartyg Stockholm, restaurang Johanna i Göteborg, Sjömagasinet, husmanskostpuben Två Krögare i Malmö, restaurang Sturehof, konditori Vetekatten och Olof Viktors på Österlen. Personligt berättad med skrönor och historier. Hur mästerkockarna började sin karriär, deras misslyckanden och annat roligt och dråpligt.
Efter berättelsen om menyn och miljön kommer recepten: förrätt, bröd, huvudrätt, mellanrätt, efterrätt, ofta dessutom drinktips.
Eftermiddagskaffe med tårtor och kakor finns med, precis som kockens tröst i köket – en god mörk chokladpralin och ett glas rött.
Den tekniske kocken – av Jan Hedh, Per-olof Hegg & Anders Vendel
Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
* sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
* introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
* skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
* enkla och lätta att utföra i köket
* kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
* innehålla nytänkande.
Jan Hedhs stora bok om bröd – av Jan Hedh
Jan Hedh har i många år varit en föregångare och inspiratör när det gäller bakning, både för proffs och amatörer. Han har givit ut ett tiotal böcker som också översatts till flera språk. Nu samlar han sina favoriter.
Nästan 200 recept på bröd, det bästa ur sin tidigare produktion: grundrecept på levainbröd och lantbröd, grova bröd, egna smaksatta favoriter som bröd med rödbetor, äpple, kummin och sesamfrön och jordärtskocksbröd, samt svenska klassiker som vörtbröd och tekakor.
Även söta bröd har fått ett kapitel, där man frestas att baka vetebröd i alla tänkbara former: wienerbröd, munkar och karlsbader. Många bröd kräver varken mycket tid eller vana, medan en del ska förberedas med surdeg, levain eller poolish. Om detta finns ett teoretiskt avsnitt där Jan Hedh pedagogiskt avslöjar kemin bakom surdegens bubblande mysterier och utlovar förhöjda smaker, ökad hållbarhet och den där fina elasticiteten på brödet åt den som lär sig konsten.
Gofika – av Jan Hedh & Olof Viktors café
Att fika är lika svenskt som Dalahästar, dansen runt midsommarstången och surströmming – själva ordet är något som utländska besökare snabbt lär sig. Men det är ingen riktig fika om det inte serveras något gott till kaffet. Den här boken är en hyllning till fikakulturen och innehåller 75 recept på våra allra mest älskade bakverk: sju sorters kakor, wienerbröd, rulltårtor och andra klassiker.
Mästerkonditorn Jan Hedh och Olof Viktors Café (som 2013 utsågs till Årets Bästa Café av White Guide) står för recepten. Miljön är också avgörande för en bra fikaupplevelse och bilderna i boken är tagna på plats hos Olof Viktors ute på idylliska Österlen, dit tusentals besökare beger sig varje år för en riktigt härlig fikastund.
Eftersom fikastunden även har en så viktig funktion på jobbet får läsaren lite fikafakta att svänga sig med till förmiddagskaffet, skrivet av Lina Sturfelt, doktor i historia vid Lunds universitet.
Boken innehåller 75 recept, bland annat klassiska sju sorters kakor, småbröd som mazariner, vaniljhjärtan och kokostoppar, variationer av vete- och kanelbullar eller kransar, wienerbröd, sockerkakor, rulltårtor, bakelser, gräddtårtor samt klassiska julkakor.
Sura degar, söta bröd – av Jan Hedh
Efter att ha avhandlat teman som choklad, desserter, matbröd, tårtor och klassiska kakor dyker Jan Hedh i sin elfte bok ner i en av sina största passioner – surdeg.
Som en av pionjärerna bakom de senaste årens surdegsrevolution delar han med sig av sina kunskaper och går igenom allt som är värt att veta om surdegsbakning. Vi får lära oss hur man startar och bakar med surdegar, om mjölsorter och degberedning, om proffsens sätt att baka med skållningar, fördegar, liggtider, uppslagning och bortgörning samt om hur man efterliknar stenugnsbakning hemma i sin vanliga ugn.
I boken bjuder Jan också på över 120 av sina favoritrecept med surdeg. Här finns svenska klassiker från hans tid som lärling, favoriter från kontinenten och spännande bröd och bakverk inspirerade av hans många resor världen över. I anekdotform får vi veta sådant som hur en tryffelmarknad i Alba bjöd på hans livs godaste durumbröd, och hur tufft livet på degposten kunde vara på ett av Schweiz mest anrika konditorier.
De vackra bilderna är tagna av fotografen Charlotte Gawell.
Jan Hedhs Bästa – av Jan Hedh
Det skulle inte falla Jan Hedh in att köpa en fabriksgjord mazarin. Här är det äkta vara som gäller, helst från grunden och med en konstnärlig finess som är få förunnade. Jan Hedh vill få oss att sätta en surdeg i stället för att köpa bake off på 7Eleven.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Jan Hedh är en av våra främsta konditormästare och bagarmästare, verksam som utbildare och konsult åt restauranger och livsmedelsföretag runt om i världen. Han har under sin nästan fyrtioåriga karriär fått en lång rad gastronomiska utmärkelser.
För Jan Hedh handlar det om kvalitet hela vägen. Allt görs från grunden med bra råvaror och skapas med kunskap och konstnärlig touch. Med sina böcker ger han oss chansen att lära mer om bakningens ädla konst. Och vad känns lyxigare än ett doftande hembakat levainbröd eller egenhändigt gjorda biskvier?
Recepten är tagna från Bröd, Bröd och kaffebröd och 277 sorters kakor.
Tårtor – av Jan Hedh
Vad får man om man vispar fyrahundra ägg, tjugofem kilo socker och sedan blandar i lite annat smått och gott? Jo, femtioåtta fantastiska tårtor enligt konditormästare Jan Hedhs klassiska recept.
Grundmassor, bottnar, sylter, krämer, mousser och tårtöverdrag – här finns recept på alla byggstenar som går att kombinera till ljuvliga tårtor. Jan Hedh ger oss inte bara recepten, utan delar som vanligt även med sig av sin enorma kunskap: Vad händer om man ökar sockermängden i anslaget? Hur fungerar gelatin? Vad gör en botten mindre smulig?
Steg för steg, mycket pedagogiskt, visar han hur du bakar våningstårtor till bröllop, klassiska svenska tårtor (som prinsesstårta, gräddtårta och sans rival), klassiska utländska tårtor (sacher, cheesecake och champagnekrämtårta med flera). Dessutom ett helt kapitel om tårtdekorationer: till bröllop och dop, rosor i karamell, duvor i kristyr och pikering.
Samtliga tårtor och många arbetsmoment är läckert fotograferade av Charlotte Gawell. Två konstnärer har skapat en bok som kan avnjutas som den är eller med en kopp gott kaffe!
Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Söta bakverk med motiveringen: Med den sanne mästerkonditorns ofattbara grundlighet utreds tårtbottnens fundamentala drag, syltens och krämens bärande roller, samt ett universum av läckra överdrag.
277 sorters kakor – av Jan Hedh
Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare – en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
– Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
– Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
– Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
– Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
– Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
– Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
– Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
– Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
– Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
– Biskvier och makroner
– Flarn
– Petit-fours och tebröd
Bröd & kaffebröd – av Jan Hedh
”Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!”
Idag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Då är det läge för ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång även med söta bröd. Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara och han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: ”… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm.”
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med en härlig humor: ”Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl.”
Glasspassion – av Jan Hedh
”Det mesta kan bli glass i detta digra verk som vidgar vyerna inom ett älskat kulinariskt område – bara att slicka i sig.”
Vinnarmotiveringen från Årets svenska måltidslitteratur 2008 i kategorin Desserter
Jan Hedh älskar glass. Om det är han inte ensam. Hans nya bok är en bibel för glassälskare. Här öppnas en ny värld med glasser, parfaiter och sorbeter gjorda med naturliga råvaror. För största njutning! Här är recepten för fest och vardag, mellanrätter, smakbitar och ljuvliga efterrätter.
Svenskarna är bland de största glassätarna i världen! Vi äter nästan femton liter glass per person och år, och då är det mestadels industriglass som vi konsumerar.
Hantverksglass är fortfarande mest tillgängligt i storstäder då det tyvärr bara är ett fåtal konditorier som tillverkar glass nuförtiden.
Mycket så kallad hantverksglass idag baseras dock på pulverprodukter och pastor från Italien som inte har något gemensamt med äkta glass tillverkad på naturliga råvaror och inte med E-nummer och fruktkärnmjöl och stabilisatorer och olika typer av konsistensgivare.
”Redan som ung konditor började jag prova alla möjliga och omöjliga glasskombinationer och på den resan har jag fortsatt. Jag har arbetat mycket med alla möjliga variationer på sorbeter, från klassiska drinksorbeter såsom Pina Colada, Strawberry Margarita och Gin Tonic. Grönsakssorbeter till förrätter och aptitretare såsom sellerisorbet till Roquefortsufflé, pepparrotssorbet till laxtartar, osv. I boken hittar ni fantastiskt goda glassar, efterrätter, krokaner och tårtor. Dessutom förrättsglassar med otraditionella ingredienser såsom anklever och hummer. Prova, det blir gott lovar jag!”
Förutom ett stort antal läckra glassrecept ger Jan Hedh också tips på vilka glassmaskiner som är bäst att använda. Eller hur man bäst går tillväga om man inte har tillgång till någon elektrisk glassmaskin.
Glasspassion vänder sig till både amatörer och proffs och liksom Jan Hedhs tidigare sex succéböcker är den överdådigt illustrerad av Klas Andersson.
Choklad – Mer av det goda – av Jan Hedh
Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.
Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna – hur man gör grundmassa till klassiska praliner, lena ganacher, smältande fondanter, luftiga mousser och läckra parfaiter och bavaroiser med choklad. Översiktliga scheman visar hur mycket choklad som ska tillsättas beroende av vilken choklad som används.
Här beskrivs också grunderna när det gäller temperering av choklad liksom hur man gör de elegantaste chokladdekorerna. I ett inledningskapitel berättas om chokladens historia, om kakaobönor, om processer och råvaror och om chokladtillverkning. Avslutningsvis förmedlar Michel Jamais några tankar om ädla drycker och choklad. Choklad vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Desserter – av Jan Hedh
Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
Dessertälskare får här sitt lystmäte. Med rätt metod kan det till synes svåra utan problem bli verklighet.
För att göra njutningen fullkomlig, innehåller boken också förslag på lämpliga dessertviner.
Ur innehållet:
- Grunddegar, bottnar och maränger
- Mandelmassa, marsipan, krämer och fyllningar
- Såser, geléer, sockerkokning, syltning, puréer och inläggningar
- Glass, sorbet, granité, parfait, suffléglass – samt mousse och bavaroise
- Kalla desserter
- Chokladdesserter. Tårtor och tarter
- Varma desserter
- Dessertviner
Passion för desserter – av Jan Hedh
Ännu en nyskapande och strålande vacker bok från vår främste konditor- och bagarmästare. I Passion för desserter tar Jan Hedh upp gammaldags smaker som han förhöjer med nya idéer som han inspirerats till under sina resor i världen.
Det är nu nästan tio år sedan Jan Hedh gav ut sin första bok, Desserter. Många har efterlyst en ny dessertbok, och nu är den äntligen här! I förordet skriver Jan:
”När jag bestämde mig för att göra en ny dessertbok sommaren 2006 så var målet att ta upp en del gammaldags smaker men presentera dem på ett nytt sätt – som t.ex. att göra en jordgubbskompott i glas och slå på en vaniljsås; baka en smörströssel för sig och dekorera glaset – och på så vis få en smulpaj uppochner och slippa en massa disk. Att servera desserter i glas är både elegant och tidsbesparande.”
Passion för desserter innehåller grundrecept på sorbeter, glass, parfaiter, tårt- och rulltårtsbottnar, maränger, mördegar, briochedegar, strudel, petit-chouer, smördegar, pajdegar, krämer, såser, tarteletter och suffléer. Men framför allt utförliga recept på nyskapande efterrätter som fattiga riddare på brioche med karamelliserade fikon och nektariner samt mascarponeglass, flamberade persikor med hallonsås och pistageglass eller cointreausufflé med jordgubbsglass…
Dessutom innehåller boken goda råd och tips om praktiska saker som att kavla smördeg och baka tårtbottnar i förväg och frysa in eller vilken bakduk som är bäst.
Liksom i Desserter är recepten svårighetsgraderade från en prick till tre. Och liksom Jan Hedhs tidigare fem succéböcker är Passion för desserter illustrerad av Klas Andersson.
Bröd – av Jan Hedh
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda – längre än du tror! – och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
Efterrätter, tårtor och godsaker – av Jan Hedh
Jan Hedh, internationellt känd konditormästare och chokladexpert, har samlat erfarenheter om desserter i trettio år. I Efterrätter, tårtor och godsaker delar han generöst med sig av sitt kunnande.
Här hittar man klassiker som chokladmousse och marängsuisse, traditionellt svenska desserter som äppelpaj och saftkräm tillsammans med internationella godsaker som tiramisu och clafoutis. Allt provlagat och noga testat för att göra det lätt för alla – både erfarna och nybörjare – att lyckas i köket.
Efterrätter är ett utdrag ur Bonniers Kokbok, som blivit en stor succé och fått ett flertal utmärkelser. Den blev utsedd till årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademien, och till bästa grundkokbok i Svenska Dagbladet 2005 med motiveringen: ”Här finns precis ALLT man behöver veta… fräscht, modernt och sakkunnigt.”
Sylt och marmelad – av Jan Hedh
Sveriges ledande sockerbagare lär oss koka genuina sylter, marmelader och geléer. Här finns smakerna och dofterna från förr såväl som helt nya varianter och möjligheter. Jan Hedh tipsar också om vad sylterna och marmeladerna passar till och vilka ostar de kan kombineras med.
Sylt och marmelad innehåller de klassiska sylterna, geléerna, marmeladerna och safterna, men också en mängd nyskapande recept och spännande blandningar.
Vi får lära oss hur sylter, geléer, marmelader och chutney kan smaksättas med örter och kryddor och kombineras med t.ex. choklad, mandlar och nötter; hur olika viner, spritsorter och likörer kan ge smak och arom.
Aprikossylt med vanilj och lavendel, fikonmarmelad med lagerbärsblad, nätmelonsylt med hallon, äppelsylt med kanel och calvados och syltade kastanjer i rom är några exempel ur boken. Dessutom finns recept på några läckra bakverk som smakar speciellt gott med sylt.
Vi lär oss tillverka eget pektin av äpple, krusbär eller vinbär, laga sylt på exotiska frukter som papaya, physalis och passionsfrukt, göra fruktpasta och skuren marmelad av olika frukter, liksom att sylta, kandera och glasera.
Sylt och marmelad vänder sig till både amatörer och proffs. Liksom Jan Hedhs tidigare succéböcker är den vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Boken utkom i original 2006.
Chokladpassion – av Jan Hedh
Chokladpassion släpptes lagom till 500-årsfirandet av kakaons införsel i Europa av Fernando Cortez till Spanien.
Jan Hedh har arbetat med choklad i hela sitt yrkesverksamma liv, både i Sverige och på kontinenten och i denna bok har han samlat en massa erfarenheter om hur man tillverkar och arbetar med choklad såväl som konfekt, bakverk, dessterter och även hur man lagar mat med kakao och choklad som krydda.
Boken gavs ut 1998 och finns översatt till finska samt till amerikanska där den säljs under namnet Passion for Chocolate.
I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen. Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedhs sommarfrestelser – av Jan Hedh
Tänk sköna, lediga sommardagar. Tänk ett himmelskt gott hembakat bröd till frukosten. Nybakade kanelbullar till lata dagar på stranden, sju sorters kakor och en smaskig tårta till fikat i trädgården. Eller kanske egengjord glass till barnkalaset i bersån – ingenting är godare! Och glöm inte ta hand om sommarens frukter och bär. Här hittar du urgoda sylter, marmelader och safter att göra själv.
Jan Hedhs sommarfrestelser är oemotståndliga!
Julens allra godaste : kockarnas bästa recept
Njut av julen med den allra godaste maten från våra bästa kockar och konditorer. Här har vi samlat drygt hundra recept på nya och gamla julbordsklassiker med smak av den svenska julens kryddor och magi.
Ät och drick med familj och vänner från advent till nyår: bjud in till glöggfest med juliga tilltugg, adventsbaka bröd, kakor och lussebullar, samla barnen i köket för pepparkaksbygge och gotte-pyssel, och förbered höjdpunkten det dignande julbordet. Vill du göra julen helt eller delvis vegetarisk hittar du en mängd inspirerande recept, både trendiga alternativ till klassiker och framtidens måsten. Avsluta med en sprakande praktfull nyårsmeny, en gnistrande fest för både öga och gom!
Allt hittar du i den vackra och inspirerande julkokboken Julens allra godaste, med recept hämtade ur en kokboksskatt signerad några av våra mest uppskattade kockar, till exempel Leif Mannerström, Hannu Sarenström, Jan Hedh, Sara Begner och Karoline Jönsson.
Så mycket gott och så många inspirerande bilder att vi vill ha jul året om!