BOOKS

 

Bøker/Kirjat av Jan Hedh

Jan Hedh on kirjoittanut useita jälkiruokia, suklaata ja leipää koskevia kirjoja. Hän on saanut Allt om Matin kultaisen haarukan, koska hän ”taitavasti, omistautuneesti ja anteliaisuudellaan levittää tietämystään sekä nautinnollisten kuluttajien että uuden sukupolven sokerivalmistajien keskuudessa”.

Jan Hedh er forfatter av flere bøker om desserter, sjokolade og brød. Han har fått Allt om Mats Gylne Fork fordi han ”med dyktighet, engasjement og generøsitet sprer sin kunnskap både blant gledebehagelige forbrukere og den nye generasjonen sukkerfabrikanter”.

MESTARILEIPURIN LEIPÄKIRJA – by Jan Hedh

Leivästä voi tulla taidetta ihan samoin kuin muustakin ruoanlaitosta, kun sen tekemisen kehittää taiteeksi. Juuri niin minä olen tehnyt tässä kirjassa, jossa tieto, mielikuvitus ja laatu ovat löytäneet toisensa.”

Itse leivottu, juuri uunista otettu leipä tuo veden kielelle jo pelkkänä ajatuksena, mutta moni kuitenkin epäilee taitojaan tässä lajissa. Enää ei tarvitse. Mestarileipurin leipäkirjassa neuvotaan kaikki leivänteon salat juurta jaksain havainnollisten valokuvien tuella.

Kirja opettaa, miten tehdä todella erinomaista leipää: mitä jauhoja käyttää, miten tehdä hapantaikina, miten nostattaa leipä korissa tai leivinliinojen poimuissa, jotta siitä tulee kauniimpi ja korkeampi, miten vaivata taikina – pitempään kuin uskoisikaan – ja miten lopulta paistaa leipä. Kaiken kaikkiaan: miten jokainen voi omassa kotiuunissaan saada yhtä suussa sulavaa leipää kuin ammattilainen leipomon kiviarinauunissa. Salaisuus on hapantaikina ja pitkät nostatusajat!

Kirjan herkulliset reseptit hivelevät makuhermoja ja mielikuvitusta. On tummaa ja vaaleaa, hapanta ja makeaa ja eri aineksin rikastettua leipää. On leipää eri puolilta Eurooppaa, Intiasta, arabimaista… ja erikoistilanteisiin rapukesteistä jouluun. Ja jos leipää sattuisi jäämään, tähteistä syntyy vielä makoisia jälkiruokia.

Kirjan tekijä on Ruotsin tunnetuimpiin leipurimestareihin ja kondiittoreihin kuuluva Jan Hedh, joka on intohimoinen hyvän leivän ystävä ja tehnyt monipuolisen uran leipäkulttuurin edistäjänä. Luvassa on siis runsaasti makuelämyksiä ja rentouttava harrastus – joka kustannustietoisten mukaan lyö leiville myös taloudellisesti!


Intohimona suklaa – by Klas Andersson, Jan Hedh

Piirakoita, pikkuleipiä, leivoksia. Kakkuja, mousseja, praliineja. Suklaajuomia, jälkiruokia ja jopa pääruokia, joissa suklaata käytetään mausteena. Suklaasta voi tämän kirjan avulla rakentaa kokonaisen menuun!

Ruotsin tunnetuimpiin kuuluva leipurimestari ja kondiittori Jan Hedh osoittaa olevansa todellinen suklaaekspertti. Hän on koonnut yhteen laajan, eri maista vaikutteita saaneen tietämyksensä suklaasta ja antaa reseptien ohella neuvoja suklaan hyödyntämiseen ja käsittelyyn. Myös suklaan historiaa ja siihen liittyviä raaka-aineita käsitellään monin tavoin. Yksityiskohtaisia reseptejä täydentävät Klas Anderssonin herkulliset ja havainnolliset kuvat.

Tämä maukkaan monipuolinen teos sopii kaikille suklaan ystäville harrastelijoista ammattilaisiin. Jan Hedhin ja Klas Andersonin yhteistyöstä voi nauttia myös Mestarileipurin leipäkirjan sivuilla.


Desserter – by Jan Hedh

Sveriges fremste konditormester presenterer lette, friske desserter, is i forskjellige varianter, parfaiter og sorbeter – og ikke minst sjokoladedesserter i denne kulinariske nytelsen av de sjeldne.Gladmelding til alle slikkmunner: Her kommer boken som vil bli en klassiker i dessertlitteraturen! Hvem kan motstå denne kavalkaden av lekkerier presentert så lettfattelig og inspirerende?

Moderne trender er representert ved lette, friske desserter, is i forskjellige varianter, parfaiter og sorbeter – og ikke minst sjokoladedesserter, som er Jan Hedhs spesialitet. Men du finner også klassikere som crème brûlé, tiramisu, charlotte og crêpes suzette.
Jan Hedh er Sveriges fremste konditormester, med over tredve års erfaring i yrket og VM-medalje som formelt bevis for sine ferdigheter. I denne boken henter han inspirasjon både fra svenske tradisjoner og berømte dessertnasjoner som Frankrike, Italia og Sveits. Han skriver både for amatører og for sine kolleger, som nok også vil finne mangt et nyttig tips. Med hans hjelp blir det mulig å lage de lekreste desserter selv. Det ser vanskelig (og imponerende) ut, men Jan Hedh deler sjenerøst sine yrkeshemmeligheter med oss og viser med grundige forklaringer hvordan vi kan trylle med egg og sukker, fløte og sjokolade.

Fetende? Ja, selvfølgelig. Men en kulinarisk og estetisk nytelse av de sjeldne.